Taalselectie

imageimageimageimageimage
 
 
Wij, missionarissen van het Heilig Hart,
zijn leden van een actieve congregatie die als bijzondere opdracht hebben
in het contact met de wereld, de dingen, de dieren en de mensen
de goedheid van God zichtbaar te maken en misschien zelfs te vermeerderen.
Ons wordt gevraagd de weg van het hart te gaan.
S. van Tilborg msc

Recent verschenen

ANBI inschrijving MSC

anbiMet ingang van 1 januari 2016 is onze congregatie ingeschreven in het ANBI-register van de belastingsdienst.

De ANBI-status is ondermeer belangrijk voor de giftenaftrek in de inkomstenbelasting. Als u een schenking doet aan een goed doel (bijv. een religieuze instelling), dan is die schenking (binnen bepaalde voorwaarden) fiscaal aftrekbaar indien de instelling een ANBI-status heeft.

Daarnaast geeft de ANBI-status recht op een vrijstelling voor de erfbelasting bij de verkrijging van legaten of nalatenschappen.

Onze ANBI-status vloeit voort uit de groepsbeschikking die in het verleden is afgegeven aan de Rooms Katholieke Kerk in Nederland, waar onze congregatie een zelfstandig onderdeel van is.

Om deze ANBI-status te behouden zijn (zelfstandige onderdelen van) religieuze instellingen met ingang van 1 januari 2016 verplicht een aantal van hun gegevens op een speciale website van de belastingdienst te publiceren. Voor meer informatie over de diverse mogelijkheden van schenken of nalaten kunt u contact op nemen met het economaat.

Op een speciaal daarvoor door de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) ingerichte website kunt u onze ANBI-gegevens bekijken.