Taalselectie

imageimageimageimageimage
 
 
Wij, missionarisssen van het Heilig Hart,
zijn leden van een actieve congregatie die als bijzondere opdracht hebben
in het contact met de wereld, de dingen, de dieren en de mensen
de goedheid van God zichtbaar te maken en misschien zelfs te vermeerderen.
Ons wordt gevraagd de weg van het hart te gaan.
S. van Tilborg msc

Uitspraken van MSC'ers

Ik zou niet meer in Nederland wennen. Hoewel ik nu bejaard ben, help ik nog steeds.
Halverwege mijn leven besloot ik me ook te richten op mijn eigen geestelijk leven. Ik besloot om de bijbel helemaal en grondig te bestuderen. Ik betrok er allerlei actuele artikelen bij. Ik ben nog steeds met studie bezig.

Jos Turkenburg msc  (Juiz de Fota, Brazilië)

Nieuwsarchief

Theo te Wierik koninklijk onderscheiden

Vrijdag 24 april was voor onze medebroeder Theo te Wierik een feestelijke dag. Tijdens een bijzondere bijeenkomst in het stadhuis van Tilburg werd hij gedecoreerd en benoemd tot "Lid in de Orde van Oranje Nassau". 
Burgemeester Noordanus spelde hem de bijbehorende versierselen, het lintje, op.

Theo met lintjeVooraf somde de burgemeester een lijst van werkzaamheden en organisaties op waar Theo bij betrokken is en was. Theo was 10 jaar pastoor van de parochie St. Jans Onthoofding in Moergestel en was zeer betrokken bij de parochianen. Vanaf 2002 is Theo vele uren per week actief als pastor van de Surinaamse gemeenschap in Tilburg. Hij werkt mee aan allerlei thuisvieringen, waaronder de avondwake, vieringen bij verjaardagen en huisinzegeningen.

Theo staat mensen bij die in sociale en geestelijke nood verkeren. Een van de projecten waarvan hij de oprichter was, is het Huiskamerproject in de Goirkestraat in Tilburg.
Vrijwilligers van "De Huiskamer" zijn sinds 1992 actief om op een laagdrempelig en kleinschalig niveau mensen een mogelijkheid te geven om elkaar te ontmoeten. Het gaat dan om mensen die, al dan niet langdurig, contact hebben of hebben gehad met de geestelijke gezondheidszorg, of het moeilijk vinden om contacten met anderen aan te gaan. Naast het initiatief, de ideeën en de sponsorwerving verricht Theo er ook veel feitelijk werk.

In de negentiger jaren was Theo vele jaren voorzitter van de Stichting Solidariteitswerkplaats Tilburg in samenwerkingsverband met de Stichting Vraag en Aanbod Internationaal. Sinds maart 2014 is Theo interim voorzitter van de landelijke Stichting Vraag en Aanbod Internationaal. Door de stichting worden gereedschappen, typmachines, stencilmachines, naaimachines, computers etc. ingezameld en door vrijwilligers en mensen met een beperking in werkplaatsen gereviseerd.
Deze materialen zijn bestemd voor projecten in de derde wereld.

Sinds 2006 is hij bovendien bestuurslid van het MST (Missionair Servicecentrum Tilburg), een groot diaconaal project voor vluchtelingen, werklozen en dak- of thuislozen.

PramasiIn de Ontmoetingsruimte van zorgcentrum Notre Dame werd er 's middags voor Theo een verrassingsreceptie georganiseerd. Velen waren gekomen om hem te feliciteren. Het was een druk bezochte en gezellige receptie, waarbij naast inwoners van Notre Dame ook vele parochianen uit Moergestel, mensen van de Surinaamse gemeenschap en andere bekenden van Theo aanwezig waren. Vanuit het oosten van het land waren broers en zussen met schoonzussen en zwagers gekomen voor deze speciale gelegenheid. Het Surinaamse koor Pramasi zong een aantal liederen voor de feesteling.