Taalselectie

imageimageimageimageimage
 
 
Wij, missionarissen van het Heilig Hart,
zijn leden van een actieve congregatie die als bijzondere opdracht hebben
in het contact met de wereld, de dingen, de dieren en de mensen
de goedheid van God zichtbaar te maken en misschien zelfs te vermeerderen.
Ons wordt gevraagd de weg van het hart te gaan.
S. van Tilborg msc

Uitspraken van MSC'ers

Ik zou niet meer in Nederland wennen. Hoewel ik nu bejaard ben, help ik nog steeds.
Halverwege mijn leven besloot ik me ook te richten op mijn eigen geestelijk leven. Ik besloot om de bijbel helemaal en grondig te bestuderen. Ik betrok er allerlei actuele artikelen bij. Ik ben nog steeds met studie bezig.

Jos Turkenburg msc  (Juiz de Fota, Brazilië)

Nieuwsarchief

Gebedsketen voor het Jaar van het Godgewijde Leven

gebedsketenIn het kader van het “Jaar van het Godgewijde Leven” heeft broeder Bernardus Peeters, abt van de trappistenabdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Berkel-Enschot de religieuze gemeenschappen in Nederland opgeroepen om zich aan te sluiten bij een gebedsketen.

Vele congregaties en orden hebben aan dit verzoek gehoor gegeven en zich aangesloten bij de keten. Van zondag 30 augustus tot en met zaterdag 5 september vormde de MSC een deel van de schakels in de gebedsketen.

De zeven dagen van de gebedsketen werden in de eigen ruimtes van de MSC in Notre Dame gehouden.
Ton Zwart msc vertelt: “We wilden graag al biddend nadenken over onze eigen situatie als oudere religieuzen, die al veel hebben moeten opgeven maar die blijven geloven in het leven waarvoor zij eens gekozen hebben. Wij willen mensen blijven met een hart voor anderen, ook al zijn we nu beperkt in de manieren waarop wij dit tot uitdrukking kunnen brengen.”

Er werden zeven gebedsdiensten samengesteld voor die week. Deze zijn gebundeld in boekjes voor de communiteitsleden. Op die manier konden ook degenen die om gezondheidsredenen op hun kamer moesten blijven bij de gebedsketen betrokken worden.  

Wilt u de teksten nalezen?
pdfGebedsketen Jaar van Godgewijde leven 2015