Taalselectie

imageimageimageimageimage
 
 
Wij, missionarissen van het Heilig Hart,
zijn leden van een actieve congregatie die als bijzondere opdracht hebben
in het contact met de wereld, de dingen, de dieren en de mensen
de goedheid van God zichtbaar te maken en misschien zelfs te vermeerderen.
Ons wordt gevraagd de weg van het hart te gaan.
S. van Tilborg msc

Uitspraken van MSC'ers

Hoewel Nico nooit is uitgezonden werd hij als hoofd van de propaganda nauw betrokken bij het missiewerk. Tentoonstellingen, kerstkaartenacties, loterijen en vooral ook verkopingen van via de missie geïmporteerde artikelen brachten het nodige geld op voor het werk daar.

Nico Akerboom msc

Nieuwsarchief

Uitreiking eerste exemplaar verhaal Michael Rockefeller aan Bèr von Peij msc

Op woensdag 16 september jl. werd in Notre Dame het eerste exemplaar van de speciale uitgave van het MSC Bulletin over de ervaringen van Bèr von Peij msc, over de verdwijning van de jonge Amerikaan Michael Rockefeller in 1961, uitgereikt.

241bervonpeijRuim vijftig jaar geleden, op 18, 19 en 20 november 1961, maakte Michael Rockefeller een tocht langs de kust van Nieuw-Guinea. Hij verdween spoorloos.

Was hij verdronken, was hij vermoord…? Door Papoea's…? Hoe…? Waarom…?

Journalisten wilden er meer van weten en zochten Bèr von Peij op. Immers, in 1961 was Bèr von Peij daar pastoor. Hij had één en ander van nabij meegemaakt. Pater provinciaal van de MSC, Jan Jetse Bol liet merken dat hij blij was dat Bèr von Peij over zijn ervaringen wilde vertellen.

Er is door de redactie van het MSC Bulletin een speciale uitgave gemaakt over de ervaringen van Bèr von Peij. Het eerste exemplaar daarvan is op een feestelijke manier door Ton Zwart msc aan Bèr von Peij aangeboden op woensdag 16 september jl. Voor deze bijeenkomst waren de medebroeders uit Tilburg en een aantal zusters FDNSC uitgenodigd.

Het verhaal lezen?
pdfSavage Harvest, de zoektocht naar Michael Rockefeller