Taalselectie

imageimageimageimageimage
 
 
Wij, missionarisssen van het Heilig Hart,
zijn leden van een actieve congregatie die als bijzondere opdracht hebben
in het contact met de wereld, de dingen, de dieren en de mensen
de goedheid van God zichtbaar te maken en misschien zelfs te vermeerderen.
Ons wordt gevraagd de weg van het hart te gaan.
S. van Tilborg msc

Uitspraken van MSC'ers

Ik zou niet meer in Nederland wennen. Hoewel ik nu bejaard ben, help ik nog steeds.
Halverwege mijn leven besloot ik me ook te richten op mijn eigen geestelijk leven. Ik besloot om de bijbel helemaal en grondig te bestuderen. Ik betrok er allerlei actuele artikelen bij. Ik ben nog steeds met studie bezig.

Jos Turkenburg msc  (Juiz de Fota, Brazilië)

Nieuwsarchief

Uitreiking eerste exemplaar verhaal Michael Rockefeller aan Bèr von Peij msc

Op woensdag 16 september jl. werd in Notre Dame het eerste exemplaar van de speciale uitgave van het MSC Bulletin over de ervaringen van Bèr von Peij msc, over de verdwijning van de jonge Amerikaan Michael Rockefeller in 1961, uitgereikt.

241bervonpeijRuim vijftig jaar geleden, op 18, 19 en 20 november 1961, maakte Michael Rockefeller een tocht langs de kust van Nieuw-Guinea. Hij verdween spoorloos.

Was hij verdronken, was hij vermoord…? Door Papoea's…? Hoe…? Waarom…?

Journalisten wilden er meer van weten en zochten Bèr von Peij op. Immers, in 1961 was Bèr von Peij daar pastoor. Hij had één en ander van nabij meegemaakt. Pater provinciaal van de MSC, Jan Jetse Bol liet merken dat hij blij was dat Bèr von Peij over zijn ervaringen wilde vertellen.

Er is door de redactie van het MSC Bulletin een speciale uitgave gemaakt over de ervaringen van Bèr von Peij. Het eerste exemplaar daarvan is op een feestelijke manier door Ton Zwart msc aan Bèr von Peij aangeboden op woensdag 16 september jl. Voor deze bijeenkomst waren de medebroeders uit Tilburg en een aantal zusters FDNSC uitgenodigd.

Het verhaal lezen?
pdfSavage Harvest, de zoektocht naar Michael Rockefeller