Taalselectie

imageimageimageimageimage
 
 
Wij, missionarissen van het Heilig Hart,
zijn leden van een actieve congregatie die als bijzondere opdracht hebben
in het contact met de wereld, de dingen, de dieren en de mensen
de goedheid van God zichtbaar te maken en misschien zelfs te vermeerderen.
Ons wordt gevraagd de weg van het hart te gaan.
S. van Tilborg msc

Uitspraken van MSC'ers

Hoewel Nico nooit is uitgezonden werd hij als hoofd van de propaganda nauw betrokken bij het missiewerk. Tentoonstellingen, kerstkaartenacties, loterijen en vooral ook verkopingen van via de missie geïmporteerde artikelen brachten het nodige geld op voor het werk daar.

Nico Akerboom msc

Nieuwsarchief

Geloven in de kracht van mensen

Onder dit motto "Geloven in de kracht van mensen" kwamen op 19 september jl. zo’n 150 personen in Notre Dame bijeen voor de jaarlijkse “AMA"-dag.

De meesten van hen waren leden en medewerkers/-sters van religieuze congregaties, bestuursleden en contactpersonen van AMA (Adviescommissie Missionaire Activiteiten), een gezamenlijk initiatief van KNR en Mensen met een Missie.

Twee bezielende inleidingen
Nicole NuytsDe morgen was voornamelijk gevuld met twee inleidingen. Eerst sprak Nicole Nuyts over haar inzet in Congo. Deze vrouw uit Vlaanderen is een van de lekenmissionarissen die uitgezonden is door Mensen met een Missie. Zij werkt voor de organisatie Actions pour la Promotion des Vulnerables (een programma voor kwetsbare mensen) in het oosten van Congo en woont tussen de lokale bevolking. ‘Ik leef vanuit de contacten met de mensen. Als kind had ik al bewondering voor de missionarissen en hun verhalen. Ik droomde ervan in Afrika te werken.’ Met groot enthousiasme vertelde zij over haar werk en inspiratie, over het aangrijpende lot dat de albino’s is beschoren en over verkrachte vrouwen in Congo, die op hun beurt weer de moed en kracht vinden om andere slachtoffers te steunen.
Frank van Eenbergen van Mensen met een Missie maakte met de aanwezigen een reis door Guatemala en Mexico. Ondanks het vele geweld blijft hij positief. ‘De simpele aanwezigheid van Mensen met een Missie geeft onze partners waarde. Het toont interesse en verbondenheid met de mensen.’

Workshops
Er waren daarna zeven workshops, waarvoor iedereen zich van te voren op kon geven. In iedere workshop stond een land centraal: Filippijnen, Indonesië, Pakistan, Oeganda, Denocratische Republiek Congo, Guatamala en Colombia.

Verbondenheid
Veel aanwezigen kenden elkaar vanuit het werk in de missie of hadden elkaar eerder ontmoet in Nederland.

Na afsluiting van het officiële programma werden er nog geruime tijd ervaringen uitgewisseld, herinneringen opgehaald en tot slot zelfs werden er afspraken gemaakt voor een nieuwe ontmoeting…