Taalselectie

imageimageimageimageimage
 
 
Wij, missionarissen van het Heilig Hart,
zijn leden van een actieve congregatie die als bijzondere opdracht hebben
in het contact met de wereld, de dingen, de dieren en de mensen
de goedheid van God zichtbaar te maken en misschien zelfs te vermeerderen.
Ons wordt gevraagd de weg van het hart te gaan.
S. van Tilborg msc

Uitspraken van MSC'ers

Ik heb een stuk dankbaarheid voor het leven dat ik heb mogen leven. Ik ben aan de eindfase, dat kan ik niet ontkennen. Maar in plaats van bang te zijn voor het einde is het beter dankbaar te zijn. Niet te veel piekeren.

Kees Swinkels msc (Quezon City, Filipijnen)

Nieuwsarchief

Generale MSC Conferentie 15 tot 26 september 2014

Generale MSC ConferentieDe 23e Generale Conferentie vond plaats in Guatemala van 15 tot 26 september 2014. Gastheer was de nog jonge provincie van Centraal Amerika, met als provincial: pater Abzalon Alvarado Tovar.

De Generale Conferentie vindt plaats iedere drie jaar tussen de generale kapittels in.
Eenmaal geopend, dient de Conferentie als een uitgebreide generale raad, die dan ook bij machte is op basis van analyse voorstellen te doen en beslissingen te nemen, die betrekking hebben op het leven van de Congregatie als geheel.

In totaal waren er 35 deelnemers. Zij kwamen uit drie Unies en zeventien Provincies. Twee provincies, Papua Nieuw Guinea en IndonesiĆ«, waren afwezig vanwege problemen met visa. Van het generalaat waren aanwezig: pater Mark McDonald, generaal overste, en de raadsleden Rafael Rodriguez (eerste assistent), Franciscus Xavier Wahyudi, Carl Tranter en Chris McPhee. Ook aanwezig waren Hans Ngala, general econoom, en Gerald Warbrooke, secretaries generaal. Verder waren er secretarissen en vertalers. Moderator van de Conferentie was R. Marvin Sotelo.