Taalselectie

imageimageimageimageimage
 
 
Wij, missionarissen van het Heilig Hart,
zijn leden van een actieve congregatie die als bijzondere opdracht hebben
in het contact met de wereld, de dingen, de dieren en de mensen
de goedheid van God zichtbaar te maken en misschien zelfs te vermeerderen.
Ons wordt gevraagd de weg van het hart te gaan.
S. van Tilborg msc

Uitspraken van MSC'ers

Ik zou niet meer in Nederland wennen. Hoewel ik nu bejaard ben, help ik nog steeds.
Halverwege mijn leven besloot ik me ook te richten op mijn eigen geestelijk leven. Ik besloot om de bijbel helemaal en grondig te bestuderen. Ik betrok er allerlei actuele artikelen bij. Ik ben nog steeds met studie bezig.

Jos Turkenburg msc  (Juiz de Fota, Brazilië)

Nieuwsarchief

Portret pater Jo Groenen msc in Sint-Janscentrum

Portret Jo GroenenIn de gang van het grootseminarie Sint-Janscentrum te ’s-Hertogenbosch hangt vanaf 19 mei jl. een portret van Jo Groenen, die op 22 oktober 2010 overleed.
Tijdens de afsluiting van de docentendag onthulde bisschop Hurkmans het schilderij dat kunstenaar Henk Groenendaal maakte.

In aanwezigheid van de apostolisch nuntius mgr. Bacqué, mgr. Hurkmans, de familie van pater Groenen en schilder Henk Groenendaal, sprak rector De Rycke over Jo en de treffende weergave van zijn persoon door de schilder. De Rycke bracht een aantal anekdoten over hem naar voren. Zo preekte Jo op het hoogfeest van Sint Jan waar Johannes zegt over Jezus dat: ‘Hij groter moet worden en ik kleiner’. Jo’s commentaar was dat koning Herodes dit wel heel letterlijk opvatte en Johannes liet onthoofden. ‘Hij groter en ik kleiner’, was in zekere zin het motto van pater Groenen, aldus Philip de Rycke. Een schilderij van Jo lijkt in tegenspraak te zijn met zijn bescheidenheid, maar het illustreert wel zijn grote betekenis voor het huis en haar gemeenschap door de bijna 25 jaren van het bestaan van het Sint-Janscentrum heen.