Taalselectie

imageimageimageimageimage
 
 
Wij, missionarissen van het Heilig Hart,
zijn leden van een actieve congregatie die als bijzondere opdracht hebben
in het contact met de wereld, de dingen, de dieren en de mensen
de goedheid van God zichtbaar te maken en misschien zelfs te vermeerderen.
Ons wordt gevraagd de weg van het hart te gaan.
S. van Tilborg msc

Spiritualiteit

Door heel de schepping beluisteren we Gods verlangen om mensen tot hun recht te laten komen. Dit verlangen baant zich een weg door de geschiedenis en vindt voor ons haar hoogtepunt in het leven van Jezus Christus.

Jan van de Made

60 Jaar geprofest

Jan van de MadeIn mijn paspoort staat als geboorteplaats vermeld: Ginneken en Bavel, nu gemeente Breda.

Ik groeide op in Galder, op de grens met het Belgische Meerseldreef. Ik herinner me mijn ouders: moeder was een dochter van de boswachter van het Mastbos Breda (afkomstig uit Friesland); vader volgde zijn vader op als onderwijzer aan de Galder-Strijbeek Matheus school in parochie Ulvenhout.

Hij leerde mij over grenzen heen te kijken door brieven te schrijven naar twee oom patermissionarissen in Indonesië en Brazilië, en naar twee tante zustermissionarissen in Indonesië en op het eilandje St. Kitts in de Caribische zee.
Ulvenhout telde veel missionarissen. Geen wonder, het zat er in: ik belandde in 'missie'huis msc Tilburg.
Ik ben de congregatie er dankbaar voor dat ik heb mogen zijn op vele eilanden in de Molukken, op Fiji in de Pacific, in Jakarta op Java. Ik heb mogen ervaren dat namen onthouden veel betekent in het pastoraat van de presentie, het er zijn met mensen.

Als MSC’er, geholpen door onze spiritualiteit, heb ik mogen proberen hart te hebben voor de zaak, hart voor mensen, zoals Hij.