Taalselectie

imageimageimageimageimage
 
 
Wij, missionarissen van het Heilig Hart,
zijn leden van een actieve congregatie die als bijzondere opdracht hebben
in het contact met de wereld, de dingen, de dieren en de mensen
de goedheid van God zichtbaar te maken en misschien zelfs te vermeerderen.
Ons wordt gevraagd de weg van het hart te gaan.
S. van Tilborg msc

Spiritualiteit

Een eenvoudig, sober en solidair leven is een aanklacht tegen een levenshouding van ‘steeds meer willen hebben’ en van ‘steeds meer willen consumeren’; een aanklacht ook tegen het gebruik van privé bezit voor eigen doeleinden zonder rekening te houden met andermans belangen.

Chris van Berlo

Chris van Berlo60 Jaar geprofest

Chris is in 1931 in een boerengezin in het Brabantse dorp Keldonk geboren.
Door de verhalen van religieuze dorpsgenoten kwam bij hem het verlangen om zich aan te sluiten bij een religieuze orde. Via de Passionisten en de Jezuïeten kwam hij bij de MSC terecht.
Op 6 maart 1956 begon hij in Stein aan zijn noviciaat. Zijn novicenmeester was pater Verzijlberg. Zijn professie deed Chris op 17 oktober 1957 in Stein.

Chris heeft bij de MSC op de boerderij en in de tuin gewerkt, zowel in Stein, in Tilburg als in Brummen. Dat heeft hij altijd met heel veel plezier gedaan.

Hij bewaart goede herinneringen aan het werken met de tuinmannen van het Missiehuis. Nadat hij samen met de medebroeders in Notre Dame kwam wonen moest hij dat werk loslaten en dat vond hij moeilijk.

Hij woont nu op afdeling Emmaus en is heel tevreden over de zorg die hij daar krijgt. Daarnaast zijn de verzorgenden ook heel blij met hem, omdat hij hen de hele dag door helpt met verschillende klusjes. Waarna hij aangeeft dat hij merkt dat hij ouder wordt en minder kan.

Als ik hem vraagt wat hij wenst, dan zegt hij: “Ik hoop dat het allemaal goed gaat met de mijn familie en de MSC”.