Taalselectie

imageimageimageimageimage
 
 
Wij, missionarissen van het Heilig Hart,
zijn leden van een actieve congregatie die als bijzondere opdracht hebben
in het contact met de wereld, de dingen, de dieren en de mensen
de goedheid van God zichtbaar te maken en misschien zelfs te vermeerderen.
Ons wordt gevraagd de weg van het hart te gaan.
S. van Tilborg msc

Spiritualiteit

De bevrijdingsbewegingen van vandaag zijn een ‘teken van de tijd’: bevrijding van uitbuiting, van onderdrukking en terrorisme. Daartoe hoort ook de emancipatie van vrouwen, van homo’s en lesbiennes. Ook dieren moeten bevrijd worden. Ze moeten bevrijd worden menselijke uitbuiting en wreedheid. In de bevrijdingsbewegingen van onze tijd ligt voor christenen een missie.

Broeder Kees Vergouwen

60 jaar geprofest

 

Kees Vergouwen foto 2Broeder Kees Vergouwen komt uit een groot katholiek gezin. Vijf van de zeven zonen werden MSC’er. Na drie jaar Apostolische School en drie jaar Juvenaat besloot hij MSC’er te worden en legde hij op 1 mei 1958 zijn geloften af en verbond zich op die manier met de congregatie. Hij voelde zich thuis bij de MSC.

 

Toen broeder Vergouwen 27 jaar was ging hij naar Papoea om als vakman te helpen in het bisdom Merauke. In de 35 jaar dat hij samen met Papoea’s werkte (1966-2001) vond hij echt levensgeluk. Daar ook kwam hij tot de conclusie: het gaat er niet om dat ik een goed religieus ben, maar: voor een religieus is het belangrijk, dat hij voor iedereen een goed mens is, op de plaats waar hij leeft.

 

Teruggekomen in Nederland vond hij een goed thuis bij de MSC’ers van het missiehuis in Tilburg. In de afgelopen jaren hielp hij ook bij het MST (Missionair Servicecentrum Tilburg | Mensen in beeld houden), maar ook medebroeders en zusters die problemen hadden met hun computer, konden een beroep op Kees doen…

 

Een goed mens zijn in de gewone dingen van het leven. Daar gaat het volgens broeder Vergouwen om.