Taalselectie

imageimageimageimageimage
 
 
Wij, missionarissen van het Heilig Hart,
zijn leden van een actieve congregatie die als bijzondere opdracht hebben
in het contact met de wereld, de dingen, de dieren en de mensen
de goedheid van God zichtbaar te maken en misschien zelfs te vermeerderen.
Ons wordt gevraagd de weg van het hart te gaan.
S. van Tilborg msc

Spiritualiteit

De universalisering of globalisering is een teken van deze tijd. Het is een proces dat plaatsvindt op allerlei terrein: op het vlak van vervoer, communicatie, gezondheidszorg, menselijke ontplooiing en in het ontstaan van een multiculturele samenleving. Speciaal voor Christenen ligt hier een missie.

Seksueel misbruik

126seksueelmisbruikmetminderjarigenOok binnen onze congregatie is het seksueel misbruik een grote zorg geweest en blijft dit nog steeds een zorg. Slachtoffers, de meesten intussen op leeftijd, dragen de pijn en het verdriet om wat hen is aangedaan blijvend met zich mee.

Op het laatstgehouden Generaal Kapittel (september 2017) is hier lang over gesproken en iedere MSC Provincie of Unie blijft gehouden aan de strenge afspraken die op dit kapittel gemaakt zijn. Misbruik wordt direct gemeld aan het Generaal Bestuur en deze heeft de verplichting om bij ernstig misbruik het Vaticaan in te lichten.

In onze Nederlandse MSC Provincie hebben we onze medebroeder Jan Jetse Bol gevraagd om met alle mogelijke (blijvende!) zorg de slachtoffers tegemoet te treden. Jan Jetse is bereid om u te woord te staan of om aan te geven waar wij ons, binnen onze Nederlandse MSC Provincie, aan gebonden weten. Ook wij hebben, in deze, een directe relatie met de bisdommen en de KNR (Konferentie Nederlandse Religieuzen).

Jan Jetse Bol MSC is bereikbaar via
Telefoon: 06 26 66 90 03
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.