Taalselectie

 
 
Wij, missionarissen van het Heilig Hart,
zijn leden van een actieve congregatie die als bijzondere opdracht hebben
in het contact met de wereld, de dingen, de dieren en de mensen
de goedheid van God zichtbaar te maken en misschien zelfs te vermeerderen.
Ons wordt gevraagd de weg van het hart te gaan.
S. van Tilborg msc

Uitspraken van MSC'ers

Ik zou niet meer in Nederland wennen. Hoewel ik nu bejaard ben, help ik nog steeds.
Halverwege mijn leven besloot ik me ook te richten op mijn eigen geestelijk leven. Ik besloot om de bijbel helemaal en grondig te bestuderen. Ik betrok er allerlei actuele artikelen bij. Ik ben nog steeds met studie bezig.

Jos Turkenburg msc  (Juiz de Fota, Brazilië)

De tijd in ...

Chesedhuis Nijmegen

ChesedBottendaal, een volkse en eigenzinnige buurt van Nijmegen, wordt als voorbeeld gezien van een gemêleerde, multiculturele wijk. Toen de msc er in 1986 neerstreek, was Bottendaal – wat men noemt - een achterstandswijk. 

Na een moeilijke periode van sanering leefde de wijk weer op met veel 'jong volk' en straalt nu zelfs een zeker optimisme uit.

In deze wijk staat ons Chesedhuis : 'huis van barmhartigheid en trouw'. In de loop der jaren dat wij in Bottendaal wonen, zijn tijden veranderd; de wijk is veranderd; ook wijzelf zijn veranderd. Een levenshouding van 'Chesed' vraagt ons om ons telkens aan te passen aan die veranderde omstandigheden. Doen we dat niet, dan kunnen we niet betrouwbaar zijn. Wat we nu nog aan kunnen, doen we.

Zo blijven we als leefgemeenschap doorgaan met de opvang van enkele mensen, die voor kortere of langere tijd een veilige en beschutte woonplek nodig hebben. We zijn zuinig op de contacten in onze multiculturele buurt, en nemen daar ook de tijd voor. We doen regelmatig vrijwilligerswerk.

Ook gaan we voor in kerkelijke vieringen, waar we de boodschap van 'Chesed' proberen te verwoorden. Bij dit alles willen we vasthouden aan het principe dat we vanaf het begin gehanteerd hebben: wat we preken moeten we ook zelf inoefenen en in ons eigen leven waarmaken. Zo proberen ook wij in het Chesedhuis onze weg van het hart te gaan.

Meer informatie
Jacqueline van Marion, tel : 06 25 56 16 22