Taalselectie

imageimageimageimageimage
 
 
Wij, missionarisssen van het Heilig Hart,
zijn leden van een actieve congregatie die als bijzondere opdracht hebben
in het contact met de wereld, de dingen, de dieren en de mensen
de goedheid van God zichtbaar te maken en misschien zelfs te vermeerderen.
Ons wordt gevraagd de weg van het hart te gaan.
S. van Tilborg msc

Spiritualiteit

De drie religieuze beloften van gehoorzaamheid, armoede en zuiverheid staan niet los van onze zending. Zo kan de belofte van gehoorzaamheid worden beleefd als een gezamenlijk zoeken naar een wereld volgens Gods hart. Deze belofte kan uitgroeien tot een gezamenlijke inzet voor liefde, gerechtigheid, vrede, solidariteit en harmonie.

Moved by the World

kaft boek kengels

nederlands

Boeken en brochures

Door de wereld bewogen

Door de wereld bewogen

In Door de wereld bewogen beschrijft Gabrielle Dorren niet alleen de feitelijke geschiedenis en activiteiten van de Nederlandse Provincie van de congregatie, maar vooral de mensen die de idealen in de praktijk vormgegeven hebben.

De historica dr. Gabrielle Dorren heeft vier jaar lang gewerkt aan het schrijven van de geschiedenis van de Nederlandse MSC. Het resultaat is een goed leesbaar boek, waarin vele MSC'ers en ex-MSC'ers van zich laten horen.

Het is geen volledig boek, maar wel een boek waarin te lezen valt hoe Missionarissen van het heilig Hart een honderdtwintig jaar geleefd en gewerkt hebben in verschillende delen van de wereld: Nederland, Oceaniƫ, Indonesiƫ, Braziliƫ en de Filipijnen. Het boek is een getuigenis geworden van wat religieuze bezieling kan opbrengen aan toewijding, werklust en doorzettingsvermogen.

Een uitgave van uitgeverij Verloren, Hilversum 2004
ISBN 90 6550 813 9

In het voorjaar 2011 is een Engelse vertaling van het boek in .pdf formaat verschenen, die u kunt downloaden.

pdf Moved by the World