Taalselectie

imageimageimageimage
 
 
Wij, missionarissen van het Heilig Hart,
zijn leden van een actieve congregatie die als bijzondere opdracht hebben
in het contact met de wereld, de dingen, de dieren en de mensen
de goedheid van God zichtbaar te maken en misschien zelfs te vermeerderen.
Ons wordt gevraagd de weg van het hart te gaan.
S. van Tilborg msc

Spiritualiteit

Het is een misvatting ‘missie’ te beperken tot actie. Ook de authentieke poging als gemeenschap te leven is het vervullen van een missie. Een leven van aanhoudende en hartelijke betrokkenheid op elkaar is een belangrijk signaal aan onze samenleving. Het dagelijkse opbouwen van onze gemeenschappen en communiteiten heeft daarom missionaire waarde.

Werkcahiers

Afsluiting werkcahiers

afsluitingwerkcahier2In het MSC Bulletin van mei 2016 schreef ik al dat de werkgroep Gerechtigheid, Vrede en Heelheid van de Schepping van MSC en FDNSC en de uitgave van hun werkcahier was doodgebloed. Intussen besloten de besturen van de twee congregaties geen nieuwe leden voor deze werkgroep te zoeken. In feite is de werkgroep opgeheven.

Toch blijft het thema gerechtigheid, vrede en heelheid van de schepping wel belangrijk voor onze religieuze beleving, voor ons bewustzijn hoe we omgaan met de medemens en met de schepping.

De zusters worden hierover onder andere geïnformeerd via de uitgave van hun generalaat: “FDNSC verenigd in hun inzet voor Gerechtigheid, Vrede en Heelheid van de Schepping.”

Voor de MSC’ers heeft de redactie van het bulletin besloten af en toe ook aandacht te besteden aan artikelen over dit onderwerp, die dan misschien niet direct MSC gebonden zijn, maar meer algemeen.

Verder wil ik degenen die voor dit onderwerp belangstelling hebben ook verwijzen naar uitgaven van de KNR (Konferentie Nederlandse Religieuzen):

  • CMBR-Nieuwsbrief: digitale nieuwsbrief rond gerechtigheid, vrede en heelheid van de Schepping van de Commissie Missionaire Beweging Religieuzen. (“Van Her en Der”) 
  • KNR.nl: nieuwsbrieven over missie en over bewogenheid.

Piet van Mensvoort.  

 

In dit laatste cahier zijn de brieven uit het Bulletin, dat intern verschijnt, gebundeld. Wanneer nieuwe artikelen verschijnen, zullen die hier worden geplaatst.

pdfAfsluiting Werkcahiers