Taalselectie

imageimageimageimage
 
 
Wij, missionarissen van het Heilig Hart,
zijn leden van een actieve congregatie die als bijzondere opdracht hebben
in het contact met de wereld, de dingen, de dieren en de mensen
de goedheid van God zichtbaar te maken en misschien zelfs te vermeerderen.
Ons wordt gevraagd de weg van het hart te gaan.
S. van Tilborg msc

Spiritualiteit

Naarmate we ouder worden besteden we meer aandacht aan het opmaken van de balans van ons leven. Het is een zoeken naar de balans kan ons helpen vreugde en verdriet met mildheid te aanvaarden. Voor ons die een religieuze gemeenschap vormen is het belangrijk dat er zowel in vieringen als in communiteitsgesprekken ruimte wordt gemaakt voor stilte, troost, genade en voor dank.

Goed voor je hart

Peinzen naar aanleiding van Pasen

notenboomHalf maart stuurde iemand me een kaart met op de voorkant een notenboom, geschilderd door een Japanse kunstenaar: een imposante boom, een oerboom zou je haast zeggen. Dit is het enige boomsoort dat de atoombom van Hirosjima heeft overleefd. De bladeren zijn door de hitte aan elkaar gegroeid en vormen nu een transparant blad, dat sinds de atoombom ook geneeskundige kracht heeft.

Het trof me dat dit eigenlijk een paasverhaal zou kunnen zijn; ook al zou je dat niet zo gauw uit Japan verwachten!

Dat we de nieuwe kansen die het Leven ons biedt, zullen herkennen overal waar het ons tegemoet komt: in de natuur die op springen staat, in kunst en muziek, in ons samenleven als broeders en zusters, en overal waar mensen zich inzetten voor wat goed is, authentiek en mooi.