Taalselectie

imageimageimageimage
 
 
Wij, missionarisssen van het Heilig Hart,
zijn leden van een actieve congregatie die als bijzondere opdracht hebben
in het contact met de wereld, de dingen, de dieren en de mensen
de goedheid van God zichtbaar te maken en misschien zelfs te vermeerderen.
Ons wordt gevraagd de weg van het hart te gaan.
S. van Tilborg msc

Spiritualiteit

In zijn doen en laten toont Jezus de voorkeursliefde van God. Hij gaat achter de verloren schapen van Israƫl aan; mensen in nood mogen op hem een beroep doen en hij geneest de zieken en blinden. Vanwege zijn voorkeursliefde komt hij in conflict met de autoriteiten. Dat kost hem zijn leven. In hem hebben mensen echter herkend hoe God met hen begaan is.

Werkcahiers

Mens en Dier

Mens en dierDieren en mensen leven sinds mensenheugenis al samen. De relatie in deze samenleving is veelal dat het dier ten dienste staat van de mens; als gezelschapsdier (thuis en in de dierentuin), als dienstverlener (o.a. trekpaard, geleidehond) of als productiedier op de boerderij (zoals koeien, varkens, geiten, kippen).

Gezelschapsdieren dragen bij aan het welbevinden van mensen, als dienstverlener helpt het dier de mens, en de productiedieren garanderen 'n gedeelte van ons voedsel.

Wij mensen hebben de plicht om zorg te dragen voor het welzijn van deze 'huisdieren', zij moeten zo veel mogelijk hun soorteigen gedrag kunnen beleven.
Voor in het wild levende dieren moeten we ervoor zorgen dat ingrepen van de mens in hun leefomgeving tot zo min mogelijk verstoring leidt en geen dierenleed veroorzaakt.

Werkcahier
pdf No. 53 Mens en dier