Paaswens

De wereldbevolking wordt opnieuw wakker geschud omdat ziekte en dood wel heel dichtbij komen. Voor miljoenen mensen is het elke dag nog Goede Vrijdag. ‘En toch’... zeggen we dan!

Verder lezen

100 jaar Nederlandse MSC Provincie

Op zaterdag 10 augustus 2019 houdt de MSC een Open Kloosterdag, ter gelegenheid van 100 jaar MSC in Nederland. Er is een fototentoonstelling over het werk van de MSC maar ook over het werk van de Zusters FDNSC en de

Verder lezen

Inspiratie

blogs, preekteksten en andere teksten ter inspiratie

Omgaan met beperkingen

Er is geen mens of er zit een ‘maar’ aan! Alles en iedereen heeft zijn beperking, niets is volmaakt. Dat wéten we natuurlijk best. Toch is niets zo moeilijk als omgaan met de beperktheid van dingen en mensen, schrijft Ben Verberne

Verder lezen

Justice, Peace, and Integrity of Creation​

De Missionarissen van het H. Hart, de Dochters van O.L. Vrouw van het H. Hart en de MSC Zusters werken samen aan het thema Justice, Peace, and Integrity of Creation (JPIC) zoals dat vorm en inhoud krijgt binnen de drie congregaties.

Verder lezen

Alles van waarde is weerloos

Een dichtregel van Lucebert die zich heeft vastgebeten in ons nationale geheugen; woorden die appelleren aan een algemeen gedeeld gevoel, schrijft Ben Verberne

Verder lezen

Reisgidsen

Tegenwoordig hebben alle grote boekhandels een afdeling reisgidsen. Toch voelen wij hedendaagse toeristen ons vaak zwervers in een steeds maar uitdijend labyrint.

Verder lezen

Schemeren

Bij de dingen die ik met de paplepel heb meegekregen, hoort schemeren. Als het bij ons thuis donker begon te worden en je wilde het licht aan doen, dan werd er gezegd: nog even wachten, eerst nog even schemeren.

Verder lezen

Ecce homo

Ecce Homo. Zie de mens. Onder me passeren ze, alleen of in groepjes. De mensen. Ze passeren toegangspoortjes op Utrecht Centraal. Een ogenblik delen ze een ruimte.

Verder lezen

Onze publicaties

De Brug

Overige publicaties

Brochure: Bezield door Maria

In het buitenland vonden er in de vorige eeuw al langer traditionele zigeunerbedevaarten plaats met Maria als centrale middelpunt, zoals in Kevelaer in Duitsland, Banneux in België, Saintes-Maries de la Mer en Lourdes in Frankrijk en Fátima in Portugal. Tot groot verdriet van Hannes Weiss (1928-2011), aan wie de brochure Bezield door Maria is gewijd, kende Nederland die traditie niet. In 1981 nam hij daarom het initiatief voor een jaarlijkse Sintibede-vaart naar de Kapel in ’t Zand te Roermond. Door zijn toedoen kon deze bedevaart voor de Sinti en woonwagenbewoners, samen met de burgers van Roermond en verre omstreken jaarlijks plaatsvinden.

Meer informatie en download

Savage Harvest

Ruim vijftig jaar geleden, op 18, 19 en 20 november 1961, maakte Michael Rockefeller een tocht langs de kust van Nieuw-Guinea. Hij verdween spoorloos. Was hij verdronken, was hij vermoord…? Door Papoea's…? Hoe…? Waarom…? Journalisten wilden er meer van weten en zochten Bèr von Peij op. Immers, in 1961 was Bèr von Peij daar pastoor. Hij had één en ander van nabij meegemaakt. Pater provinciaal van de MSC, Jan Jetse Bol liet merken dat hij blij was dat Bèr von Peij over zijn ervaringen wilde vertellen. Op verzoek van de redactie van het MSC-bulletin vertelt Bèr von Peij over zijn ervaringen.

Meer informatie en download