Een droom waarmaken

Samen met anderen de boodschap van Gods hartelijke liefde voor mensen verspreiden, overal waar mogelijk, in alle lagen van de samenleving.
Dat was de droom van pater Jules Chevalier, priester op het Franse platteland. Zijn boodschap is helder en eenvoudig: God heeft Hart voor mensen.

De beweging is geen eindpunt maar steeds een zoeken naar vormen voor bezinning, ontmoeting, verbinding. We willen ons niet blind staren op het feit dat de kerk leegloopt, want dan verliezen we onszelf. Kerk is misschien in de eerste plaats wel wat we zelf kunnen doen in onze gemeenschappen: in gastvrijheid ontmoeten, leren en vieren. Kleine bewegingen van leken met (internationale) religieuzen houden het geloof levend en vormen misschien wel de basis voor de kerk van de toekomst in ons land.

We weten ons verbonden met de drie congregaties van de Dochters van O.L. Vrouw van het H. Hart (FDNSC), de MSC Zusters en de Missionarissen van het H. Hart (MSC). Alle drie zijn een missiecongregatie. Onze vraag is: hoe we in deze tijd missie als bezielende kernwaarde zien en vorm kunnen geven. We willen samen zoeken naar wat onze plaats in de maatschappij, in de samenleving van vandaag kan zijn.

En natuurlijk hopen we dat ieder zich thuis gaat voelen in deze Hart op weg- beweging en eigen keuzes maakt m.b.t. vieren, ontmoeten, met de zekerheid: ik hoef niet alleen te gaan want er zijn er zoveel meer dan ik die zoeken naar verdieping en verbondenheid. Ieder van ons mag natuurlijk ook zelf bepalen hoe dicht we verbonden willen zijn aan de Hart op weg – beweging.

Contactadres:
Secretariaat Hart op weg – beweging
Sint Oloflaan 1
5037 EP Tilburg
e-mail: hartopwegbeweging@gmail.com

  Bericht aan de Hart op weg-beweging:

  Heeft u vragen of opmerkingen? Stuur ons dan een bericht via dit formulier. U ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons.

  Uw naam (verplicht):

  Uw e-mailadres (verplicht):

  Uw telefoonnummer:

  Uw bericht: