Vastenactie

Wandel voor een ander in Notre Dame

Wandelen voor projecten in Afrika

Woensdag 17 februari startte de virtuele wandeltocht ‘Wandel voor een ander’ van de Vastenactie. De tocht was oorspronkelijk 9.200 kilometer, maar is door een overweldigende deelname verlengd tot een traject dat dwars door Afrika liep van Sierra Leone via o.a. Kameroen, Oeganda, Zambia en weer terug via Zuid-Afrika naar Sierra Leone. Er zijn gedurende 6 weken in totaal 35.000 kilometer gelopen.

Virtuele wandeltocht door Afrika

Ook in Notre Dame werd meegedaan aan de actie. Er was een mooie route uitgezet in de tuin en het secretariaat van de FDNSC hield de administratie bij van de kilometers die door de deelnemers werden gelopen.

Het enthousiasme bij de zusters van de FDNSC, MSC’ers en medewerkers van Notre Dame was zo groot dat ze samen 4.743 hebben afgelegd. Dit zorgde voor een mooie donatie voor de Vastenactie.

De Vastenactie steunt kleinschalige ontwikkelingsprojecten. Daarmee helpen ze duizenden kinderen en volwassenen met zaken als onderwijs, gezondheid en voedselzekerheid. 

Door de medewerkers van de Vastenactie is een filmpje gemaakt in Notre Dame over deze actie. Het is de moeite waard om te kijken: https://vimeo.com/536326638

Informatie is te vinden op de website http://www.vastenactie.nl
Bron: Vastenactie

Leave a comment